Tennis in HilversumTennisleraar Jan Rijerse

Jan Rijerse

Jan Rijerse is geboren in Hilversum op 26 november 1954. In 1969 is hij begonnen met tennis bij (toen nog RK) LTC Rapid, dat op het Sportpark in Hilversum speelde samen met Hilverheide, OSO en Gooiland.

In 1979 haalde hij zijn licentie Tennisleraar A via de KNLTB in Amsterdam bij Dick Nieberg. In dat jaar startte hij ook als tennisleraar bij de TC Lunteren in Lunteren op de Veluwe. In 1984 haalde hij zijn licentie Tennisleraar B via de KNLTB in Warmond bij Frank van Fraaijenhoven.

In 1985 was hij weer terug in Hilversum als tennisleraar bij Rapid en OSO. (Deze laatste vereniging werd tot 1987 "gedeeld" met de trainer van Hilverheide.) In 1990 volgde een verhuizing van Hilverheide, OSO en Rapid naar Sportpark Berestein, aan de andere kant van Hilversum. In 1992 stopte Jan Rijerse met lesgeven voor Rapid en was tot 1 januari 2013 uitsluitend nog werkzaam als clubtrainer van OSO. Omdat OSO vanaf deze datum is gefuseerd met Hilverheide en Rapid onder de naam "Tulip Tennisvereniging Hilversum" is hij een van de trainers bij deze vereniging.


                                                    


 "Tennisbedrijf Jan Rijerse" staat sinds 1980 bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onder nummer 32041049.