Tennis in HilversumTennisleraar Jan Rijerse

Gooise Jeugd Competitie


Historie.

In 1985 bedachten Jan Rijerse (trainer van Rapid en OSO, tegenwoordig Tulip Tennisvereniging Hilversum) en Paul van Latum (destijds trainer van Laren en tegenwoordig eigenaar van "de Sprokkelenburg" in Laren) de Alternatieve Jeugd Competitie. Het doel was om kinderen die niet opgesteld waren in een officieel competitieteam, toch aan een competitie te laten deelnemen om wedstrijdervaring op te doen.

In de beginjaren deden clubs uit Hilversum, Laren, Blaricum en Huizen hier aan mee. Omdat steeds meer verenigingen mee wilden doen en omdat Hilverheide, OSO en Rapid verhuisden naar de andere kant van Hilversum, werd in 1990 besloten om de competitie te spitsen in een noorderlijk en een zuiderlijk deel. In het noorden deden TV Huizen, de Kuil, BLTC, de Bijvanck, Naarden, Laren en 't Laer mee. In het zuiden OSO, Gooiland, Hoogerheide, 't Melkhuisje, de Rading, Westerveld, Gooische Vallei en Hollandse Rading.

In de jaren '90 werd de naam Alternatieve Jeugd Competitie gewijzigd in Gooise Jeugd Competitie. In Hilversum was de organisatie van 1985 tot 2004 in handen van Jan Rijerse. Daarna werd er om de drie jaar gewisseld en werd alles door resp. Gooiland, Hoogerheide en OSO georganiseerd. In 2013 nam Jan Rijerse de leiding weer op zich. Ieder jaar deden (in "zuid" alleen al) zo'n 30 teams mee, dus het was zeer de moeite waard om deze competitie gaande te houden. De kinderen waren er blij mee.

Helaas was 2013 het laatste jaar van de "Gooise". Omdat de KNLTB met een nieuw competitie-systeem kwam (Tenniskids), besloten de meeste clubs om hun kinderen daar aan mee te laten doen. Na 29 jaren is de GJC gestopt te bestaan. Het is jammer, maar velen zullen er met plezier aan terugdenken.