Tennis in HilversumTennisleraar Jan Rijerse

Tennisvakanties

Het is lang geleden, maar wel erg leuk om te doen. En wie weet, in de toekomst weer.

 

 

SPRIMONT, België 1999

Voor maar liefst 16 deelnemers organiseerde ik een tennis-weekend in de Belgische Ardennen. En wel op het sportcomplex Tennissimo , ten westen van Spa.  Er werd twee keer per dag getraind in groepen van 8 op 2 banen. Wel leuk om te zien dat iedereen beter gaat spelen als je zo met tennis bezig bent. De overnachting was in een hotel in een nabijgelegen dorp, al weet ik niet meer welk. De trainingen werden fanatiek gevolgd (met de ladder als "martelwerktuig"), de sfeer was geweldig, het stappen in Luik pittig en het bezoek aan Banneux ... wat zal ik er van zeggen. Kortom, een weekend om nooit te vergeten.

 

-.-

 

 

 

LA POMAREDE, Frankrijk 2004 t/m 2007.

Nadat wij een huis in Zuid-Frankrijk hadden gekocht werd ik gevraagd om daar een tennisweek te organiseren. Van alle leerlingen van TV OSO, waar ik les gaf (en geef), koos ik vier echtparen van wie ik het vermoeden had dat het wel zou klikken qua persoon en qua tennis. Het bleek een schot in de roos. (Hetgeen bevestigd wordt door het feit dat deze groep nog steeds jaarlijks met elkaar erop uit trekt.)

Er werd één of twee keer per dag getraind, meestal in het nabijgelegen Saint Papoul. Vooral het eerste jaar hield ik af een toe een excursie, waarbij ikzelf als gids diende. En uiteraard kon er bij mooi weer achter in de tuin gezwommen worden. Ieder echtpaar was een keer aan de beurt om te koken, hetgeen zo goed ging dat menig restaurant het niet zou kunnen overtreffen. De nazit was lang zodat het vaak erg laat werd. De overnachting was in ons huis, waarbij ieder echtpaar z'n eigen kamer had. Ikzelf zorgde voor het ontbijt.

Vier keer heeft deze groep op deze wijze een tennisweek gevierd in La Pomarède. Een van de deelnemers maakte een leuk boekwerk als herinnering. Een herinnering die nooit zal verdwijnen.